Ne întrebăm copiii ce-și doresc să devină când vor fi mari… Ce visează, ce speră, unde se văd în viitor? Dar toate aceste răspunsuri și abilitățile dobândite au un numitor comun: părinții. Părinții decid cum își formează copiii. Ce lecții învață copiii, cum devin adulți mai buni, mai puternici, pregătiți pentru viață sunt calități dobândite prin deciziile părinților.
Sunt foarte multe motive să iubim baletul: grația balerinelor, poziția corpulului, ușurința pe care o au atunci când dansează și când merg. Întotdeauna avem senzația că balerinele au aripi de îngeri. Și poate chiar au, dacă luăm în considerare drumul parcurs pentru a ajunge la performanță. Orele de repetiții, sacrificiile, durerea pe care o simt în picioare și toate celelalte care nu se văd, dar se simt pe pielea lor.
Dar toate acestea înseamnă un om pregătit pentru viață, indiferent dacă se alege sau nu performanța în balet.
Vestea bună este că baletul se poate începe și ca hobby, iar vârsta minimă este de 3 ani.
Fie că va alege scena sau nu, copilul care ia lecții de balet va crește frumos, va învăța să comunice mai bine, va ști să socializeze și își va face prieteni oriunde se va duce.
Disciplină și organizare
Baletul cere disciplină și o bună organizare, dar astfel de cerințe are și viața, nu-i așa? Și nu contează dacă facem balet sau nu. Dar baletul poate ajuta pe mai târziu, indiferent de cariera aleasă. Cu toții avem nevoie de o bună organizare și de disciplină…
Pentru fiecare minut petrecut pentru organizare, se câștigă o oră.
Benjamin Franklin:
Sunt multe abilități dobândite în timpul lecțiilor de balet, iar aceste abilități sunt adevărate investiții pe termen lung în viața viitorului adult. Munca susținută, seriozitatea, atitudinea respectuoasă pot fi aplicate oricând și oriunde ulterior, indiferent de vârstă.
Frumusețea baletului constă și în faptul că elevii învață mai mult decât să performeze pe scenă. Iar aceste abilități trebuie luate în considerare atunci când decidem dacă înscriem copiii la clase de balet.
Munca în echipă
Pe lângă abilitățile deja amintite, copiii vor învăța și lucrul în echipă – o abilitate extrem de utilă atât la școală, cât și în viața de adult.
De asemenea, baletul învață copiii să-și păstreze calmul și grația chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Chiar dacă au emoții sau sunt obosiți, copiii vor ști mereu să zâmbească. Iar zâmbetul, să nu uităm acest aspect important, transmite mesajul creierului: totul este bine!