Lecțiile de pian stimulează inteligența copiilor

Dragi părinți, știați că studiul unui instrument muzical în copilărie influențează capacitatea auditivă a viitorilor adulți și că aduce nenumărate beneficii în ceea ce privește dezvoltarea creierului micuților?

Oamenii de știință, citați de dailymail.co.uk, spun că lecțiile de muzică din copilărie ne ajută creierul și auzul să se mențină în formă odată cu înaintarea în vârstă ceea ce înseamnă că anumite boli grave, cum ar fi Alzheimer, pot fi astfel prevenite.

Unul dintre instrumentele revenite la modă este pianul, acest instrument muzical nobil al vremurilor de demult și foarte căutat în mediile aristocratice.

Studierea pianului are multe beneficii pentru copiii de toate vârstele, această activitate fiind de ajutor inclusiv pentru asimilarea mai rapidă a noțiunilor învățate la școală.

Deoarece pianul stimulează funcțiile creierului care sunt folosite și la rezolvarea problemelor de matematică, copiii care studiază acest instrument vor avea rezultate mai bune la matematică, atunci când au de rezolvat ecuații, fracții și alte probleme și exerciții de acest gen.

Lecțiile de pian ajută copiii și la creșterea încrederii în ei propria persoană și îi ajută pe aceștia să își păstreze o atitudine pozitivă atunci când au anumite probleme și greutăți.

Un alt beneficiu important este dezvoltarea culturii generale. Chiar dacă un copil cântă o perioadă scurtă de timp, efectele vor fi vizibile pe termen lung. În timpul lecțiilor de pian, copiii iau contact cu un alt gen de muzică – cea clasică – și gustul lor pentru muzica de calitate poate fi educat foarte ușor. De asemenea, în timpul lecțiilor de pian, copiii descoperă compozitori celebri și povestirile despre viața și opera acestora îi vor face curioși pe copiii dornici să afle mai multe.

Pe măsură ce se continuă lecțiile de pian, acest instrument ajută foarte mult la concentrare. Astfel, citirea unor partituri, indiferent dacă sunt sau nu complicate, implică atenție sporită și copilul va trebui să interpreteze o notă și un ritm, să traducă totul în mișcarea degetelor pe claviatura pianului, să treacă rapid la următoarea mișcare și să se concentreze pentru a nu greși. Citirea partiturii, înțelegerea muzicii și interpretarea acesteia ajută copilul să gândească creativ, această deprindere fiind utilă mai apoi în toate domeniile și pe tot parcursul vieții.

 

 

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn