Ballet Art Teachers

“Am absolvit Liceul de Coregrafie în anul 1995 și am continuat studiile în cadrul Universității de Artă Teatrală și cinematografică I.L.Caragiale București, secția coregrafie. Sunt certificată de Bolshoi Ballet Academy din 2018, în urma unor cursuri de perfecționare și a unor examene foarte exigente în Statele Unite ale Americii la această prestigioasă academie.

Sunt profesor titular al Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, precum și prim-balerină a Teatrul de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Din 2001, îndrum pașii elevilor care își doresc să învețe balet pentru performanță și ca hobby, în cadrul Academiei de Dans “Ballet Art”, pe care am fondat-o.”

Iolanda Petrescu

Carieră:

După Liceul de Coregrafie „Dinu Lipatti” am absolvit “Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale”.

În 2001 am fondat Academia de Dans “Ballet Art”, cu care am obţinut peste 40 de premii la nivel naţional şi internaţional, iar în 2003 am avut onoarea de a urma cursuri la Conservatorul din Paris.

Din 1998 sunt prim-balerină a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”
În cursul carierei mele, am fost solistă în spectacolele:

Oana Stoian

Oana este un instructor cu abilități de pedagog si cu o experienta de peste 14 ani in coordonarea micilor balerine. Copiii o iubesc pentru răbdarea cu care îi îndrumă să participe la toate exercițiile grupei. La cursurile ei copiii explorează abilitățile de comunicare și colaborare, antrenându-se în echipă.

Corina Andreica

Corina este un profesor atent și dedicat care le inspiră pe micuțele balerine. Alaturi de ea copiii își dezvoltă tehnica și își îmbunătățesc performanțele pentru a-și împlini potențialul artistic.

Antonia Nedelcu

Absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, Antonia este un fin psiholog și știe cum să-i motiveze pe cei mici. De altfel, Antonia este și studentă la Facultatea de Psihologie, abilitățile sale aducând plusvaloare în echipa de profesori îndrumători coordonați de Iolanda Petrescu.

Antonia a participat la spectacolele organizate de Studio M , Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” și a avut colaborări cu Opera Națională București și cu Opera Comică pentru Copii. Din 2017, Antonia este colaborator la Opera Comică pentru Copii.

Levente Szasz

Levente este un dansator și coregraf talentat a cărui creativitate îi cucerește pe cei mici. La cursurile lui, dansul contemporan devine o lume fascinantă unde copiii au parte de experiențe noi și instructive.

Gabriel Roman

Profesor de balet clasic și fost prim balerin, cu o experiență de peste 30 de ani.

În ultimii ani, Gabriel Roman a predat la școli de balet de prestigiu din Italia iar în trecut a fost solist la Opera Națională București, la “WIENA BUCHNE THEATRE”, precum și balerin la Teatrul Fantasio din Constanța.
Profesor de balet clasic cu abilitati de repertoriu, pas de deux, dans de caracter si coregraf.
Experienta pedagogica: