2021, al doilea an în care adaptarea a fost cheia! Privim cu optimism spre 2022 și vă urăm mulți ani minunați tuturor!

Dragii noștri, iată-ne în ultima zi a anului 2021, un an plin de provocări, care a trecut foarte repede. O scurtă retrospectivă a anului 2021 ne reamintește că adaptarea este cheia, indiferent de situație.

De altfel, elevii Academiei de Dans „Ballet Art” au demonstrat și în vremuri extreme că talentul, munca, pasiunea și adaptabilitatea sunt elemente cheie în atingerea oricărui obiectiv. Rezultatele se datorează, firește, și celui mai bun mentor, Iolanda Petrescu, unicul profesor din România certificat de Academia Bolshoi, și a celorlalți profesori ai Academiei: Oana Stoian, Corina Andreica, Antonia Nedelcu, Levente Szasz.

Astfel, chiar și după un 2020 în care lecțiile au fost adaptate online, balerinele „Ballet Art” au obținut cele mai bune rezultate la primul concurs al anului 2021. Este vorba despre prestigioasa competiție „Bucharest Dance Festival”, ce a avut loc în luna martie. Chiar dacă ediția din această primăvară a fost una virtuală, Academia elitelor a arătat că poate pregăti nu doar balerini de succes, ci viitori lideri. Pentru că, indiferent de drumul profesional pe care îl vor alege în viața de adulți, copiii pregătiți sub atenta îndrumare a Iolandei Petrescu și a echipei de profesori Ballet Art vor fi lideri și modele pentru generațiile ce vor urma. Iar când noi nu vom mai fi, vom ști că acești copii sunt viitorii lideri ce vor urca România pe podiumurile lumii.

Iar dacă primăvara a adus premii, iată că și vara acestui an a venit cu vești excelente! O nouă elevă Ballet Art a fost admisă la o școală internațională de prestigiu: Eva Maria a convins exigenții profesori că poate începe să studieze la State Ballet School Berlin din acest an. Îi dorim mult succes și abia așteptăm să o revedem strălucind pe scenă! Eva Maria Gurgui s-a alăturat celorlalți elevi îndrumați de Iolanda Petrescu în cadrul Academiei de Dans „Ballet Art” care sunt admiși la școli și companii internaționale de renume.

Eva Maria Gurgui

Primul concurs desfășurat normal de la începerea pandemiei a venit cu noi premii importante pentru elevii Ballet Art. Participarea la FDSA din luna mai a adus elevilor Ballet Art importante premii la toate secțiunile reconfirmând faptul că despre balet vorbești cu noi, fie că este vorba de balet clasic sau contemporan.

FDSA

După o perioadă destul de mare de pauză, prea mare chiar – îndrăznim să spunem, iată că luna iunie a adus primele spectacole Ballet Art ale anului 2021! „Mes Petites Lunes” a fost primul spectacol oferit de echipa Academiei de Dans „Ballet Art” în luna iunie, când sărbătorim Ziua Copilului, urmat apoi de spectacolul „La classe de danse”.

20 de ani de Ballet Art

În luna septembrie, Ballet Art a împlinit 20 de ani… Creată chiar de Ziua Înțelepciunii, Academia de Dans „Ballet Art” este în zodia Fecioarei, un semn de pământ, guvernat de planeta Mercur… Se spune că nimic din viața Fecioarei nu este făcut la întâmplare, iar nativii din această zodie sunt foarte dedicați meseriei și doresc să obțină tot ce au nevoie prin efort personal. Dacă privim retrospectiv cei 20 de ani, înțelegem că așa stau lucrurile în cazul acestei zodii puternice, muncitoare, înțelepte și dornice să dea mai departe din cunoștințele acumulate practicând o meserie minunată: baletul.

Spectacole aniversare

Cu ocazia împlinirii celor 20 de ani, echipa Ballet Art a oferit trei spectacole aniversare în luna decembrie, chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. Bucuria elevilor, a profesorilor și a tuturor celor prezenți este greu de redat în cuvinte. Iată câteva fotografii de la spectacole aici. Lăsăm imaginile să vorbească pentru că reușesc să arate totul limpede. Iar modul în care copiii o privesc pe Iolanda spune totul nu doar despre profesionalism, dar și despre iubire, pasiune, dăruire…

Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi în 2021 și vă așteptăm cu drag și în anii ce urmează! La mulți ani minunați în pași de balet clasic și contemporan!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn