2022, un an plin de spectacole, competiții, premii și trofee pentru Ballet Art

A venit vremea bilanțurilor pentru anul care se încheie în curând și stabilirea de noi obiective pentru noul an. Îi mulțumim lui 2022 pentru tot ce ne-a adus și sperăm ca 2023 să ne aducă multe spectacole, competiții, premii și sănătate de belșug. 

Dacă facem o retrospectivă a anului 2022, trebuie să începem cu primul concurs de dans al anului 2022, Festivalul de Dans ”Stelele Aurii”, ce s-a desfășurat la Cheile Grădiștei, în zilele de 5 și 6 martie și ne-a adus o mulțime de premii și trofee. 

A urmat apoi competiția internațională Dance Star Romania, unde elevii Ballet Art au obținut două locuri 1. Ambele numere s-au calificat în marea finală din Porec, Croația. 

Craiu Timeea a fost cea mai bună la categoria Solo Mini iar Vasilescu Adela și Nicolaescu Ilinca, la rândul lor, au strălucit la categoria Contemporan Modern.

Suntem mândri să ne vedem elevele pe podium și extrem de fericiți să împărtășim cu voi rezultatele muncii de echipă – echipa Academiei de Dans “Ballet Art”, școala elitelor. 

 

Dans în jurul lumii 

 
Am continuat apoi cu dansul nostru în jurul lumii, spectacol pe care l-am oferit din suflet tuturor celor prezenți la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului. 
 
Vă reamintim că Academia de Dans Ballet Art a fost invitată să participe cu spectacolul „Dans în jurul lumii” pentru a sărbători Ziua Internațională a Dansului. A fost un spectacol absolut superb!
 

A urmat apoi celebra competiție de dans din Roma – Finalissima Nazionale Asi Danza, de la sfârșitul lunii mai, unde Iolanda a fost în juriu. Și tot la sfârșitul lunii mai, elevele Ballet Art au mai participat la un concurs de dans – Festivalul „Stelele Aurii” de la Constanța, de unde s-au întors cu multe premii și trofee, așa cum ne-au obișnuit deja în cei peste 20 de ani de activitate ai Academiei de Dans „Ballet Art”.

Luna iunie a fost marcată de spectacolele „Atelier Fairy Doll” Actul I și II, oferite de elevii și profesorii Ballet Art. A fost un spectacol cu multe aplauze și energie pozitivă, așa cum sunt toate spectacolele Ballet Art.

După vacanța de vară, profesorilor Ballet Art li s-a alăturat Gabriel Roman, profesor de balet clasic și fost prim balerin, cu o experiență de peste 30 de ani.

În ultimii ani, Gabriel Roman a predat la școli de balet de prestigiu din Italia iar în trecut a fost solist la Opera Națională București, la “WIENA BUCHNE THEATRE” (companie de balet), precum și balerin la Teatrul Fantasio din Constanța.

De asemenea, l-am avut alături pe celebrul Damiano Bisozzi, într-un workshop dedicat elevilor Ballet Art.

Cu o experiență vastă pe cele mai mari scene ale lumii, Damiano Bisozzi este dansator și coregraf internațional pentru teatru, film și televiziune.

Damiano se remarcă prin colaborări în calitate de dansator pentru musicalul “Tosca amore disperato” de L. Dalla, coregrafia de Daniel Ezralow, opera rock “Dracula in love”, coregrafie de Annamaria Stekelman, precum și pentru “Giulietta e Romeo”, ce a avut premiera mondială la Arena di Verona.

Printre altele, activitatea sa cuprinde și roluri de dansator principal pentru musicalul “Nine” în regia și coregrafia lui Rob Marshall, “Turistul” (coregrafia – Luca Tommassini), sau “Cindarella”(Gianni Santucci).

În calitate de coregraf a avut proiecte precum „Festival Nazionale del Rally 2005”, opera underground „JACK underground di uno squartatore”, sau Festivalul Internațional de dans din America de Sud.

În 2008 i-a fost acordat meritul pentru talentul italian al anului de către Garda Elvețiană Pontificală, atât pentru activitatea sa ca dansator, cât și prentru cea de coregraf.

Damiano Bisozzi este recunoscut la nivel internațional ca jurat și profesor în cele mai bune concursuri și stagii internaționale.

Anul a continuat cu alte concursuri, cum a fost concursul SDF Brașov. Și de aici, elevele Ballet Art au venit încărcate de premii și trofee.

Anul s-a încheiat cu spectacolele minunate CHRISTMAS DREAMS, Actul I și II, ce au avut loc în data de 19 decembrie, la Teatrul Național București, Sala Pictură.

Sperăm ca și anul care vine să fie cel puțin la fel de plin ca cel care se va încheia în curând.

Vă dorim tuturor Crăciun binecuvântat și un an nou așa vum vă doriți!

La mulți ani minunați tuturor!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn