Ballet Art: Adaptarea este cheia!

Dragii noștri, iată că și în acest an este nevoie să ne adaptăm condițiilor impuse, așa cum am făcut în 2020. De altfel, poate că acum ne va fi mai ușor pentru că avem experiența anului trecut, an care ne-a învățat mai mult decât oricând cât de importantă este adaptarea.

După cele două diplome obținute la Bolshoi Ballet Academy New York (Level A și Level B), Iolanda Petrescu – fondator al Academiei de Dans „Ballet Art” a continuat să-și îmbunătățească experiența profesională și a devenit profesor titular al Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” – liceu vocațional de profil artistic cu specializările: dans clasic și dans contemporan – alături de ceilalți profesori ai prestigioasei instituții de învățământ.

Alăturându-se colectivului de profesori ai Liceului de Coregrafie, Iolanda Petrescu își împărtășește acum experiența acumulată pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, experiența dobândită de-a lungul timpului în concursurile interne și internaționale, acolo unde elevii Academiei Ballet Art au obținut premii și trofee importante – Viena, Paris, New York, Porec, Bari etc., precum și cunoștințele acumulate în cadrul Bolshoi Academy – Level A și Level B.

Prin începerea lecțiilor și la Liceul de Coregrafie, Iolanda Petrescu își oferă toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului atât ca prim-balerină, cât și ca profesor cu rezultate de excepție în fața celor mai exigente jurii interne și internaționale.

Iolanda Petrescu:

Dorința de a fi mai aproape de elevi în această perioadă delicată pentru toți ne-a ajutat să ne adaptăm și să ne reorganizăm pentru a putea să-i îndrumăm așa cum trebuie. Este destul de dificil pentru toți cei ce doresc performanță să întrerupă pregătirea, așa că trebuie să ne adaptăm din mers și să mergem înainte.

Pentru a comunica cât mai bine cu elevii și cu părinții, Academia „Ballet Art” s-a organizat rapid în mediul online. Astfel, balerinele Ballet Art au știut exact ce au de făcut și au trecut mai ușor peste această perioadă.

Informațiile comunicate pe pagina de Facebook a Academiei și blog au fost suplimentate printr-o „legătură” mai strânsă și pe grupul de Facebook – Ballet Art. Practic, acest grup privat a reușit să ne țină mai aproape unii de alții în vremuri în care ne era dor atât de studio, cât și de colegii și prietenii de la Academie. Așa au fost posibile în continuare cursuri online, pregătiri private, ore de stretching și îndrumare inclusiv la nivel psihologic.

Și în acest an vom continua să ne adaptăm, dar nu vom renunța la visul nostru! Indiferent că vrem să devenim balerini profesioniști și să ne bucurăm de tot succesul ce derivă de aici, fie că practicăm balet ca hobby și știm că baletul ne va folosi și în viața de adulți, vom continua să fim alături unii de alții și să ne continuăm visul!

Vă dăm același sfat tuturor: urmați-vă inima și nu renunțați la ce iubiți! Chiar dacă este greu…, chiar dacă este anevoios uneori…, drumul nostru trebuie să fie OBLIGATORIU ÎNAINTE!

Vă dorim să aveți un an plin de miracole și să ne (re)vedem cu toții sănătoși, optimiști, voioși și gata să ne urmăm visul, oricare ar fi acesta!


Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn