Ballet Art va oferi și cursuri de Pilates elevilor Academiei. Toți dansatorii ar trebui să practice Pilates. Iată de ce

Ballet Art va oferi și cursuri de Pilates elevilor Academiei. Toți dansatorii ar trebui să practice Pilates. Iată care sunt principalele beneficii:

Una dintre cele mai cunoscute şi folosite tehnici de modelare şi întreţinere corporală, Pilates a fost inventată de sportivul german, Joseph Pilates, născut în 1883. Cunoscutul sportiv s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate încă din copilărie și, ulterior, a conștientizat că stilul de viață modern, postura greșită și respirația incorectă pot duce la probleme grave de sănătate.

Flexibilitate și echilibru mai mari

Joseph Pilates a studiat yoga și mișcările felinelor, inventând astfel o serie de exerciții care să combată problemele de sănătate precum durerile de spate, dar și să tonifieze musculatura și să corecteze postura corpului. Iar aceste exerciții sunt extrem de importante pentru dansatori pentru că le va îmbunătăți flexibilitatea și echilibrul.

Poate preveni accidentările

De asemenea, extrem de important este și prevenirea anumitor accidente tocmai prin lucrarea corectă a musculaturii cu ajutorul echipamentelor performante, mult mai eficiente decât exercițiile practicate la sol.

Ajută la o recuperare rapidă după accidentări  

De altfel, la început, exercițiile cu echipamentele dezvoltate de Pilates erau destinate doar dansatorilor și balerinilor profesioniști care lucrau atât pentru întreținere și pentru dezvoltarea musculaturii, cât și pentru a se recupera după accidentări. Iată, așadar, cât de importante sunt aceste echipamente inclusiv pentru recuperarea mai rapidă a dansatorilor. 

Elimină durerile lombare

Exercițiile inventate de Pilates și scaunul pilates – Pilates Reformer – pot elimina inclusiv durerile lombare prin dezvoltarea musculaturii care susține coloana vertebrală. 

De altfel, prin corectarea posturii, eliminarea tensiunilor acumulate și întărirea mușchilor pelvieni, oblici, abdominali transversali și multifidus, durerile de spate dispar. Pilates nu este altceva decât un antrenament modern pentru modelarea armonioasă, ce elimină foarte multe dintre riscurile asociate altor tipuri de pregătire fizică, pentru persoane cu diferite probleme ale coloanei sau musculaturii. 

Practic, este o necesitate pentru practicanții unor profesii sau hobby-uri solicitante pentru organismul uman și esențial pentru cei care practică baletul clasic, în mod special.

Lista beneficiilor exercițiilor Pilates cu ajutorul scaunului Pilates este mult mai mare, dar este mai bine să vă convingeți văzând și practicând. De aceea, vă așteptăm cu drag la cursurile Academiei de Dans „Ballet Art”, unde veți putea beneficia și de exerciții Pilates, ținute de profesioniști pe aparatură ultraperformantă. 

 

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn