Ce efecte are baletul la nivel fizic și psihic?

Cu multiple beneficii pentru copiii de toate vârstele, baletul oferă relaxare și consumarea energiei într-un mod plăcut. Efectele claselor de balet se văd atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

În primul rând, orele de balet cresc flexibilitatea și agilitatea ajutând inclusiv copiii care practică sport de performanță pentru a obține rezultate mai bune pe termen lung.

Baletul amplifică gradul de concentrare, îmbunătățește memoria și capacitatea de învățare. Astfel, copiii care practică baletul de la vârste fragede – se poate începe de la 3 ani – vor obține rezultate mult mai bune la școală.

  • Baletul dezvoltă capacitatea de concentrare, de înțelegere, de învățare și memoria;
  • Baletul îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei înșiși și să-și depășească timiditatea;
  • Baletul îmbunătățește coordonarea și echilibrul;
  • Baletul ajută la corectarea ținutei și a posturii;
  • Baletul dezvoltă capacitatea de comunicare și ajută copiii să colaboreze mai bine între ei și cu profesorii.

Clasele de balet dezvoltă capacitatea de înțelegere a muzicii și a ritmului care ajută la un control mai bun la nivel fizic, iar copiii care vor urma clase de balet vor adora să danseze oriunde, nu doar în clasele de balet.

Mai multă încredere în forțele proprii

Baletul îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei înșiși, ceea ce îi va ajuta atât la școală, în prezentarea diferitelor proiecte, cât și mai departe, în viața de adult. Cursurile de balet îi vor ajuta inclusiv să-și depășească timiditatea și îi vor ajuta să performeze pe scenă în fața unui număr mare de spectatori.

Baletul îmbunătățește coordonarea și echilibrul, aceste beneficii fiind valabile pentru orice vârstă. Cei mai puțin îndemânatici pot lua lecții de balet pentru a rezolva această problemă. Chiar funcționează!

Postura și ținuta pot fi corectate tot prin lecții de balet. La clasă, copiii vor învăța cum să meargă, cum să stea pe scaun și cum să se ridice, iar acestea le vor folosi inclusiv pe mai târziu, în viața de adult.

Comunicare și muncă în echipă

Clasele de dans îi vor ajuta pe copii să fie mai sociabili și comunicativi și, cu cât încep mai devreme, cu atât mai benefic este pentru cei mici. În timpul claselor de balet, copiii vor lucra în echipă cu alți copii de vârsta lor și vor comunica unii cu alții. Vor învăța să aibă încredere unii în alții și să coopereze atât cu ceilalți copii, cât și cu îndrumătorii lor.

De asemenea, clasele de balet îi ajută pe copii să învețe cum să urmeze anumite direcții. La clasă, în mod constant, copiii ascultă și înțeleg indicațiile date de profesorii îndrumători, iar acest lucru îi va ajuta și pe mai departe în viață.

Lecțiile de balet vor ajuta copiii să învețe mult mai ușor orice alt stil de dans. Drept urmare, dacă mai târziu copiii vor dori să învețe alte stiluri de dans, ei vor avea deja pașii de bază pentru a continua orice alt drum ce ține de dans.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn