Iolada Petrescu va reveni la Bolshoi Ballet Academy pentru obținerea certificatului Level B

Iolanda Petrescu a fost acceptată pentru a-și obține certificatul de profesor Level B la prestigioasa Bolshoi Ballet Academy. În august se va întoarce la New York pentru a participa la nivelul următor al stagiului de instruire intensiv, unic și autentic realizat de profesorii academiei din Moscova. În august anul trecut, Iolanda Petrescu a urmat cursuri avansate de predare a baletului clasic la New York, fiind singura balerină din România care deține un certificat de profesor Bolshoi. Despe experiența avută la Bolshoi Ballet Academy și obținerea diplomei de profesor Level A, aceasta spune că: ”Bolshoi nu inovează, ci apără o reputație de necontestat. Diferența pe care o simți în urma cursurilor de perfecționare este aceea dintre un pedagog și un master teacher”.
Programul de certificare intensiv, ”Metode de predare a dansului clasic”, se va desfășura în perioada 5 – 12 august la New York și include cursuri avansate si pregătire individuală concepute într-o manieră interactivă ce îmbină teoria cu partea practică. Training-ul este structurat pe trei niveluri: A, B și C, iar Iolanda va urma nivelul B. Conceput pentru profesorii care au o experiență profesională vastă, programul include studierea unor metode practice de predarea a baletului clasic care cuprind mișcări complexe, cursuri interactive, lecții demonstrative și sesiuni de discuții. La finalul programului, Iolanda Petrescu va dobândi cunoștințe aprofundate despre dezvoltarea muzicalității, expresiei și personalității artistice a elevilor săi.
În urma participării sale la Teacher Certification Level A, Iolanda Petrescu a implementat în România un program realizat conform celor mai performante tehnici in balet, Additional Program. Cunoscut sub numele de „programul prim-balerinelor”, acesta este fi predat unor grupe închise la care participă elevi care doresc să performeze într-o carieră în balet, pe cele mai importante scene ale lumii. Cursul este un excelent început pentru viitorii elevi ai Liceului de coregrafie.
Cu o îndelungată tradiție în pregătirea celor mai mari balerini, coregrafi și profesori, Academia de Balet Bolshoi a fost înființată cu peste 240 de ani în urmă. Curriculum său, bazat pe metoda Voganova este apreciat și recunoscut internațional. Bolshoi Ballet Academy este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume, cu siguranță locul în care orice dansator îți dorește să ajungă.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn