2019, un an plin de competiții și spectacole de balet

”A Fairy Night Before Christmas”, Sala Pictură, TNB

După un an de spectacole, concursuri, premii importante, cursuri pentru toate vârstele și ateliere de balet, echipa Academiei de Dans ”Ballet Art” a încheiat anul 2019 în aplauze. 

Laura Șoană, admisă la Academia de Balet a Operei din Viena

Elevele ”Ballet Art”, îndrumate de Iolanda Petrescu – singurul profesor certificat de Bolshoi Academy din Moscova – au început anul în forță și cu vești foarte bune. Laura Șoană a fost admisă la prestigioasa Academie de Balet a Operei din Viena chiar în primele zile din ianuarie.

A urmat spectacolul “O noapte la Veneția… o noapte la Viena”, în care elevii Academiei ”Ballet Art” au performat pe scena Teatrului Național din București alături de soliștii consacrați ai TNB.

Elevele Ballet Art și Iolanda Petrescu, îndrumătorul lor,
la European Ballet Grand Prix din Viena

La începutul lunii februarie, elevele Ballet Art au participat la competiția internațională de balet și dans contemporan – European Ballet Grand Prix din Viena. La finalul prestigiosului concurs European Ballet Grand Prix, desfășurat în Viena, în perioada 5-9 februarie, balerinele Ballet Art au fost invitate să danseze în cadrul CHARITY AWARDS GALA. Felicitări, Carla Iacob, pentru locul 2 obținut la categoria Minis Classic Ballet! Felicitări, Balerines, pentru locul 3 obținut la categoria Grup Kids! Felicitări balerinelor invitate în gală! Felicitări, Iolanda Petrescu! Aplauze tuturor pentru toată munca depusă!
Competiția s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Cancelarului austriac Mag. Christian Kern, al Primarului Vienei, Dr. Michael Häupl, și a altor oficiali austrieci. Unul dintre aceștia este Ministrul Federal Mag. Thomas Drozda, fost business manager pentru Vienna’s Burgtheater. Competiția are drept scop descoperirea de noi talente iar Viena, cu tradiție în materie de balet și muzică și cu standarde foarte înalte, este un ”juriu” foarte exigent.

Elevele Ballet Art, premiate la festivalul Dance Star Bucharest

A urmat Dance Star Bucharest, desfășurat în perioada 9-10 martie, unde elevii Ballet Art au obținut rezultate și calificări remarcabile.

După audițiile de pian, de la jumătatea lunii martie, în aprilie, au urmat concursul Lebăda de Cristal și spectacolul ”Jukebox”, de la TNB.

În mai, balerinele ”Ballet Art” au strălucit iar într-o ”Seară de balet” pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” alături de Iolanda Petrescu. La sfârșitul lunii mai, elevele au participat la festivalul ”Stelele Aurii” de la Constanța, unde au fost primit 37 de premii, din care 15 au fost Premiul 1.

”Summer in the city” și „Delicate Symphonies” au fost primele spectacole ale verii, oferite cu drag de echipa Ballet Art. Elevele au încântat publicul cu momente unice de balet clasic, musical și operetă pe scena Sălii Pictură a Teatrului Național București. A urmat ”Dans în jurul lumii”, un spectacol în coregrafia Iolandei Petrescu și a lui Levente Szasz.

Pe timpul verii, îndrumătorii Academiei de Dans ”Ballet Art” au creat programe speciale, ateliere de balet și workshop-uri Ballet Fitness pentru toate vârstele.

Festivalul Stelele Aurii

Octombrie și noiembrie au fost alte două luni pline de împliniri și satisfacții la concursurile Sibiu Dance Competition, Bucharest Dance Festival și Festivalul de Dans Stelele Aurii. Efortul întregii echipe, susținerea profesorilor coordonatori și pasiunea elevelor și-au spus cuvântul și de această dată în premiile obținute.

Anul 2019 a fost încheiat cu cele două spectacole de poveste din decembrie – ”Gingerbread & Jingle bells” și ”A Fairy Night Before Christmas” – care au introdus publicul în atmosfera Sărbătorilor de iarnă.

”Gingerbread & Jingle Bells”, Sala Pictură, TNB

Felicitări întregii echipe ”Ballet Art” și mult success  în continuare! Urmează un nou an plin de proiecte ambițioase, concursuri, competiții și spectacole la care vă așteptăm cu mare drag.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn