Alina Cojocaru, una dintre cele mai talentate balerine din lume

Știați că ”una dintre cele mai mari și mai strălucitoare balerine ale epocii moderne” este balerina Alina Cojocaru? Celebra balerină apare, alături de 11 alte balerine – considerate cele mai bine din toate timpurile –, într-un top alcătuit de prestigioasa publicație The Telegraph. În 2010, Alina Cojocaru a fost declarată balerina deceniului.

Talentata balerină a studiat la Kiev timp de șapte ani si s-a perfecționat apoi, din 1997, la Școala Regală de Balet din Londra. După cele 6 luni în care și-a completat stagiul de perfecționare la Londra, Alina Cojocaru s-a reîntors la Kiev, ca prim-balerină. În noiembrie 1999, s-a alăturat Companiei Regale de Balet unde, la sfârșitul sezonului, a fost promovată ca solistă, potrivit site-ului www.alinacojocaru.com.

alina-cojocaruÎn cadrul Companiei de Balet din Kiev, balerina Alina Cojocaru a dansat în ”Don Quijote”, ”Frumoasa din pădurea adormită”, ”Spărgătorul de nuci”, ”Coppelia”.

După succesul din spectacolul ”Giselle”, din 2001, Sir Anthony Dowell a promovat-o solistă principală a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden. Ulterior, balerina a evoluat în rolul lui Odette-Odile din ”Lacul Lebedelor”, ”Romeo și Julieta” (coregrafia Kenneth McMillan), ”Don Quijote” (în viziunea celebrului Rudolf Nureev), ”Evgheni Oneghin” (coregrafia lui John Cranko), ”Baiadera” (realizată de Natalia Makarova). În ultima vreme, în repertoriul său, s-au adăugat ”Mayerling”, ”Gong”, ”Sylfida”, ”Manon”.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn