Baletul contemporan, o nouă formă de exprimare pentru copii

Baletul contemporan este o formă de exprimare tot mai atractivă pentru copiii cu înclinații artistice. Fiind o expresie modernă a baletului clasic, baletul contemporan este potrivit pentru copiii care doresc o formă mai dinamică a dansului fără a renunța la frumusețea armoniilor clasice. Dansul contemporan este un stil care combina elemente din diferite genuri cum ar fi, modern, jazz, liric si balet clasic evitând astfel pericolul ca cei mici să se plictisească.

Levente Szas, profesorul de balet contemporan al Școlii de Dans Ballet Art pune pasiune în momentele inedite realizate împreună cu elevii săi în sala de curs. Acest lucru se vede și în spectacolele puse în scenă și în entuziasmul cu care cei mici participă la orele sale. “Dorința unui dansator de contemporan este să ajungă să conecteze mintea și trupul prin mișcări fluide”, spune acesta. Levente este un dansator și coregraf talentat a cărui creativitate îi cucerește pe cei mici. El este Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale”, secția Coregrafie, și al Colegiului Național de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, secția Coregrafie. La cursurile lui, dansul contemporan devine o lume fascinantă unde copiii au parte de experiențe noi și instructive.

Baletul contemporan poate fi urmat de copiii de orice vârstă, indiferent de pregătirea lor fizică și nu este necesară participarea în prealabil la cursurile de balet. Cei mici vor găsi în baletul contemporan o formă de experimentare a mișcărilor și un mod armonios de expresivitate corporală.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn