Iolanda Petrescu a obtinut certificatul level B al Bolshoi Ballet Academy

Iolanda Petrescu, fondatorul Academiei de Dans Ballet Art s-a intors recent din New York unde a urmat un nou stagiu de pregatire pentru profesori sustinut de celebra Bolshoi Ballet Academy. Pentru al doilea an consecutiv, Iolanda Petrescu s-a perfectionat alaturi de cei mai renumiti profesori din lume, obtinand certificatul de profesor level B. In prezent, fondatorul Academei de Dans Ballet Art este singurul profesor acreditat care detine toata pedagogia si metodele de predare pentru 1-5 (clasele V- IX inclusiv). Experienta ei a fost completata cu participarea la cursurile sustinute de Bolshoi Ballet Academy iar aceasta imbogatire a cunostintelor sale va aduce o valoare autentica a ceea ce inseamna metoda Vaganova pentru toti copiii care doresc sa cunoasca adevarata si reala metoda ruseasca. Cunoasterea, abordarea, predarea si existenta materialului pedagogic aduc o sansa in plus numarului de copii talentati care doresc o cariera stralucita in domeniu. Metoda predata de Bolshoi Ballet Theatre este ideala pentru cei care vor sa mearga mai departe prin construirea unei cariere in balet, dar si un start si pentru categoria de incepatoare, cu potentialul de a deveni o adevarata primbalerina

“Trebuie sa alungam ideea de sacrificii supreme sau chin atunci cand practicam baletul. Trebuie sa vedem baletul ca o metoda accesibila si oportuna pentru o dezvoltare cat mai frumoasa a corpului unui copil” spune Iolanda Petrescu.

Cunostintele Iolandei Petrescu sunt puse in opera prin instruirea grupelor de Perform ale Academiei de Dans Ballet, pentru care a implementat un program realizat conform celor mai performante tehnici in balet, Additional Program. Cunoscut sub numele de „programul prim-balerinelor”, acesta este fi predat unor grupe inchise la care participa elevi care doresc să performeze intr-o cariera în balet, pe cele mai importante scene ale lumii. Cursul este un excelent început pentru viitorii elevi ai Liceului de coregrafie.

 

 

 

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn