Baletul si beneficiile pentru minte, suflet si corp

Cand te gandesti la balet, iti imaginezi o frumoasa si gratioasa balerina care abia atinge pamantul atunci cand danseaza?

Daca asta ti-ai imaginat, ei bine, exact asa este! Dar care este secretul? Pe langa gratia, eleganta si frumusetea acestei forme de dans, baletul este atat un antrenament total pentru corp, cat si o terapie pentru minte si suflet.

Mai mult decat atat, baletul formeaza viitoarea femeie. Pentru aceasta, insa, este nevoie de antrenament sustinut si disciplina inca de la varste fragede de 6 -7 ani.

De ce este baletul atat de special? Ei bine, pentru ca beneficiile sunt multe si importante, in raport cu alte activitati sportive sau cu alte tipuri de dans.

Sculpteaza corpul

In primul rand, sculpteaza corpul viitoarei balerine si imbunateste tinuta si mersul acesteia. Apoi, foarte important, clasele de balet ajuta corpul sa fie mult mai flexibil. De altfel, miscarile din sala de balet sunt mai complexe decat miscarea efectuata in activitati sportive si ajuta, inclusiv, sistemul cardiovascular. Balerinii de profesie au o rezistenta mult mai mare iar inima si plamanii sunt mult mai puternice decat in mod obisnuit.

Dezvolta increderea in propria persoana

Baletul este ideal si pentru cei care nu au o foarte mare incredere in propria persoana, pentru ca implica interactiune sociala care ii obliga sa iasa din carapacea lor. Mai mult decat atat, daca lectiile de balet avanseaza si transforma cursantul intr-o balerina sau intr-un balerin, acestia vor invata spiritul de echipa, comunicarea, increderea si cooperarea.

Terapie mentala si emotionala

Cursurile de balet ajuta, totodata, sanatatea mentala si emotionala deoarece fiecare cursant interpreteaza in felul sau miscarile de dans, astfel ca dansul poate avea efect de terapie. Un alt efect este dizolvarea stresului, deoarece exercitiile de balet solicita cursantului mutarea atentiei catre miscarea mainilor, a picioarelor, cat catre coordonarea intregului corp cu muzica. De altfel, multi cursanti spun ca, in sala de balet, se simt complet detasati de aceasta lume – asa cum o stiu ei.

Vino la o lectie gratuita in oricare dintre sediile Ballet Art din Bucuresti si vei vedea care sunt beneficiile baletului pentru dezvoltarea armonioasa a copilului tau! Te astepta echipa de balerine alaturi de care micutele balerine invata sa fie viitoarele adolescente gratioase. balet-208-de-decupat-fetele-si-sa-ramana-bara-cu-suportii

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn