Cum alegem cea mai bună școală de balet?

Cine nu-și dorește ce este mai bine pentru copilul său? Iar când vine vorba despre alegerea unei școli, atunci exigențele sunt foarte mari. La fel se întâmplă și atunci când vrem să alegem cea mai bună școală de balet. Vrem să știm ce rezultate obțin elevii școlii de balet și cine sunt profesorii. Dacă profesorii sunt balerini de profesie, nu doar profesori de balet, atunci știm și că rezultatele vor fi excepționale.

Iata care sunt motivele pentru care cursantii au ales Ballet Art, singura Academie de Balet cu rezultate exceptionale:

Beneficiile cursurilor de balet sunt multe iar printre acestea se numără atât efectele pozitive pe care le au asupra corpului, cât și cele pentru minte și spirit. Pe lângă faptul că este un mijloc de recreere și de modelare fizică, baletul este și o formă de exprimare artistică și, de ce nu, o profesie viitoare.

Pentru a beneficia de toate acestea, copilului trebuie să îi placă baletul și să fie motivat să continue. De aceea, este foarte importantă școala în care face primii pași de balet și pe următorii. În România, singura școală de prestigiu, unde copiii învață de la profesioniști confirmați este Academia de Dans Ballet Art . De ce este atât de special această școală? Ei bine, aici, cursanții sunt evaluați periodic, susțin spectacole, câștigă diplome și premii, iar performanțele lor sunt recunoscute în toată Europa, și nu numai.

Primele locuri la concursuri internaționale

Periodic, elevii noştri sunt evaluaţi de către profesori şi, de mai multe ori pe an, sunt implicaţi în spectacole iar la finalul anului toți primesc diplome care le atestă competenţele. Rezultatele sunt exceptionale și ne mândrim cu elevi care sunt admiși la cele mai importante școli de balet din lume, cum ar fi: Școala Operei de Stat din Viena, Viener Konservatorium, Bolshoi Ballet Academy Summer School din New York”, spune Iolanda Petrescu, prim-balerină a Teatrului Național de Operetă ”Ion Dacian”, care este și director artistic al Academiei de Dans Ballet Art.

Totodată, elevii Academiei sunt premiați, obținând primele locuri, la concursuri internaționale foarte importante – World Dance Master, Bucharest Dance Festival – și calificați în finalele celor exigente concursuri de balet din lume, cum este ”YAGP” New York – cel mai mare concurs de balet la nivel mondial.

Există și situații în care copiii vin la balet fără să-și dorească neapărat performanță și văd dansul strict ca pe un hobby, care îi ajută să-și sculpteze corpul, să-și îmbunătățească ținuta și mersul și să petreacă timp de calitate alături de alți copii cu aceeași pasiune – baletul.

Suntem conștienți că nu toți elevii noștri vor performanță. Aceștia vor fi ajutați de profesorii Academiei de Dans Ballet Art să-și atingă potențialul maxim și să se bucure de o viață mai bună prin dans”, explică prim-balerina Iolanda Petrescu.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn