Elevii Ballet Art au obținut peste 70 de premii în acest an

Rezultatele obținute de Academia de Dans Ballet Art o situează la un nivel superior pe plan european și dovedesc faptul că este o școală de prestigiu și o pepinieră pentru talente ce vor performa pe cele mai mari scene ale lumii. Doar în acest an, elevii Academiei au fost premiați cu peste 70 de trofee naționale și internaționale. Cei care doresc carieră în balet sunt susținuți pentru ca, mai apoi, să aibă șansa de a obține burse și de a fi admiși la școli de elită internaționale.

Ballet Art

 

Numărul cursanților Ballet Art ce obțin premii și calificări, la cele mai importante concursuri internaționale, este din ce în ce mare. De altfel, este școala care dă cei mai mulți elevi la Liceul de Coregrafie Floria Capsalli. Astfel de rezultate excelente sunt obținute printr-o activitate susținută și dedicată a profesorilor care, la rândul lor, sunt profesioniști cu performanțe recunoscute atât în România, cât și pe plan internațional. Datorită lor, elevii care urmează cursurile Academiei de Dans Ballet Art au cele mai mari șanse să-și urmeze visul de a performa pe cele mai mari scene ale lumii.

 

Calificare la YAGP New York și admitere la Bolshoi Ballet

Ballet ArtÎn acest an, Academia a obținut calificarea în finala celui mai mare concurs de balet YAGP New York iar balerinele Măriuca Iordache și Delia Dumbravă au fost admise la Bolshoi Ballet Academy Summer Intensive New York. De asemenea, tot în acest an, elevii Ballet Art au obținut primele locuri, în cadrul concursului World Dance Master – DanceStar Final 2016 la mai multe categorii: Locul 1 – Delia Dumbravă, Ana Popescu, Mara Bitirez, Măriuca Iordache, Maria Neagu; Locul 2 – Ana Popescu, Măriuca Iordache.

În funcție de dorințele elevilor și ale părinților, Academia de Dans Ballet Art ajută și cultivă talentele excepționale în balet. Astfel, cine vrea o carieră în balet și dorește să performeze pe scene renumite la nivel mondial, aceleași scene pe care au făcut istorie nume mari ale baletului cum ar fi Alina Cojocaru sau Alin Gheorghiu, vor beneficia de experiența și de dedicarea profesorilor Academiei. Aceștia vor fi pregătiți la cel mai înalt nivel, fapt ce le va oferi șansa de a obține o bursă sau un loc într-una dintre cele mai prestigioase instituții de balet la nivel mondial. De-a lungul timpului, elevii Ballet Art au fost admiși la școli de elită precum Opera de Stat din Viena, secția Balet, Royal Danish Ballet, Opera Română. Iar cei care nu doresc carieră vor fi ajutați să-și atingă potențialul maxim și să aibă o viață mai bună prin dans. Toți elevii, indiferent dacă vor sau nu să performeze în lumina reflectoarelor, pe scenele lumii, beneficiază de tot ce baletul oferă: disciplină, organizare, corp armonios, grație.

Premii 2016

Calificare în finala celui mai mare concurs de balet “YAGP” New York
Măriuca Iordache – admisă la “BOLSHOI BALLET ACADEMY SUMMER SCHOOL”
Delia Dumbravă – admisă la “BOLSHOI BALLET ACADEMY SUMMER SCHOOL”

World Dance Masters – DanceStar Finals 2016 – mai 2016

 • Locul 1 – Pas de quatre – Balet quartet children – Delia Dumbravă, Ana Popescu, Mara Bitirez, Măriuca Iordache
 • Locul 1 – Open mini – First steps – Maria Neagu
 • Locul 2 – Balet solo mini – Ana Popescu – La file male garde
 • Locul 2 – Pas de quatre – Balet solo children – Măriuca Iordache
 • Locul 3 – Contemporary children – Foudre – Delia Dumbravă

Concursul Internațional de dans “Marea Neagră”

 • Premiul Special – Mariuca Iordache – Dans clasic neprofesioniști
 • Premiul Special – Grama Alexia – Dans contemporan profesioniști – children
 • Premiul I – Mariuca Iordache – Dans clasic neprofesioniști – children
 • Premiul I – Mariuca Iordache – Dans contemporan neprofesioniști – children
 • Premiul I – Precious stones – Ansamblu mini – Dans Clasic (Eva Ignat, Laura Soana, Denisa Suraki, Denisa Serbanut, Marta Gusta, Bianca Pirvu)
 • Premiul I – Sonia Leonte – Dans contemporan neprofesioniști – children
 • Premiul I – La Vivandiere – Duo/trio dans clasic – children (Mariuca Iordache, Delia Dumbravă)
 • Premiul I – La Vivandiere – Ansamblu Juniori – Dans clasic (Alexandra King, Delia Dumbravă, Teodora Constantinescu, Raluca Malaeru, Maria Hatagan, Sonia Leonte, Mariuca Iordache)


 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn