Ne pregătim pentru următorul spectacol Ballet Art din decembrie !

Academia de Ballet Art ne pregătește o nouă surpriză, în decembrie, cu un nou spectacol de balet clasic pentru care se lucrează intens la costume, coregrafie tematică, proiecție și execuție tehnică impecabilă. Da, ați ghicit ! Nu este serbare, ci spectacol în toată puterea cuvântului !

Anual, Ballet Art organizează patru spectacole de balet clasic și unul de balet contemporan. În vreme ce spectacolul de balet contemporan are loc primăvara, cele de balet clasic sunt organizate vara și iarna, în apropierea Sărbătorilor de Iarnă. Următorul spectacol va fi în luna decembrie iar micuții balerini se pregătesc ca adevărați profesioniști pentru a câștiga aplauzele publicului.

Spectacol Academia de Dans Ballet Art

Având în vedere că talentele ce performează pe scenă sunt copii, ne-am putea duce cu gândul că spectacolele sunt, de fapt, serbări școlare. Ei bine, nu este deloc așa și nimic nu este făcut la întâmplare. Mai mult, există toate elementele ce compun un spectacol de balet: gong, cortină, decor, coregrafie cu tematică.

Ce este foarte interesant, mai ales pentru cineva care vine pentru prima oară la spectacolele Ballet Art, este faptul că și cei mai mici dintre balerini (de până în 7 anișori) execută corect mișcările de balet, rămân în formație și ascultă indicațiile profesorului de curs. Iar acest lucru este absolut senzațional, dacă luăm în calcul că micuții de 4,5 sau 6 ani abia pot fi aduși pe scenă… Dar să și performeze, este absolut incredibil !

În ceea ce privește al doilea spectacol, în acest caz vorbim despre elevii din perform 1, 2 și 3, precum și despre cei de la nivelele mediu 1 și 2.

Spectacol Academia de Dans Ballet Art

”Este un spectacol de balet clasic executat în întregime de copii foarte talentați, copii care, în afara celor de la perform, vin de maximum două ori pe săptămână. Aici se lucrează la tot ce înseamnă coregrafie, costume, proiecție și execuție tehnică destul de dificilă pentru vârsta lor ”, explică Iolanda Petrescu, îndrumătorul cursanților Academiei Ballet Art și prim balerină a Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

Pentru următorul spectacol, copiii se pregătesc cu nerăbdare pentru a străluci, asemenea fulgilor de nea, pe o scenă pregătită impecabil – așa cum ne-am obișnuit ”În pași de vals” și ”Atelier Chopiniana”.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn