Top cele mai frumoase cărți cu balerine pentru copii

Fiecare carte deschide o lume magică, plină de dans, grație și aventuri. Știm că poveștile și basmele sunt o parte importantă din viața fiecărui copil. De aceea, Ballet Art a căutat cele mai frumoase cărți cu balerine pe care le puteți găsi pe rafturile librăriilor din București pentru micuțele voastre. Povești despre pasiunea pentru balet, dorința de a dansa și viața în școlile de dans, care să le inspire pe micile balerine.

angelinabalerina 1. Angelina Balerina – Katherine Holabird, 1983 (Corint 2006)

Angelina, șoricica simpatică, fascinează generații întregi de copii din întreaga lume. Spre disperarea părinților ei domnul și doamna Mouseling, cea mai mare dorință a Angelinei este să devină balerină. Când se pregătește să meargă la școală dansează și uneori întârzie pentru că nu se poate opri din dans. Face curat la ea în cameră în pași de dans și tot la fel o ajută și pe mama ei să pună masa. Până când într-o zi, părinții ei iau o decizie care îi va schimba viața și o va face foarte fericită. Angelina va urma o scoală de balet. De aici începe aventura micuței dansatoare.

Angelina Balerina este o poveste frumoasă despre muncă, perseverență și cum îți poți îndeplini cel mai mare vis. Un best seller tradus în cincisprezece limbi este prima carte dintr-o serie ce a fost transpusă într-un film animal serial în 2001.

Cartea în limba engleză poate fi comandată din Librăria Cărturești.

2. Pantofiorii roz – Beatrice Masini (RAO, 2007)untutuinplus

O serie deja celebră și îndrăgită de mii de fetițe, Pantofii roz pătrunde în culisele Academiei de Balet conduse de stricta profesoară, Madame Olenska. Zoe, o fetiță de 10 ani, își dorește să devină o balerină celebră și merge la cea mai importantă școală de dans din oraș. Alături de ea sunt Leda, cea mai bună prietenă, Lucas, pasionat de dansul contemporan și Jonathan, nou-venit. Seria urmărește aventurile micuței Zoe alături de prietenii ei la prestigioasa școală de balet. Profesorii îi împărtășesc vise și o ajută să pătrundă în lumea baletului.

Alături de Zoe cititorii vor învăța totul despre costumele de balet, poante, pași, sărituri, tutu-uri, coregrafii, scenografii și Lacul Lebedelor.

Puteți cumpăra volumele atât fizic din librăriile Cărturești, cât și de pe site-ul lor, sau le puteți comanda online de pe libris.ro.

3. Caterina Categoric – Patrick Mondiano/ Sempe (2014 Art)

Caterina Categoric - coperta_0Caterina Categoric este povestea unei fetițe care de fiecare dată când vrea să evadeze din lumea reală și să danseze sau să viseze, își dă jos ochelarii. Atunci când îi poartă, revine în Parisul anilor 60, cu școala și obligațiile sociale pe care trebuie să le îndeplinească. Familia ei este foarte misterioasă, tatăl ei nu i-a spus niciodată care este meseria lui. Mama, dansatoare, se întoarce în America natală și o lasă pe Caterina în grija tatălui. Nici măcar despre profesoara de balet nu știe prea multe.

Caterina Categoric este o carte nostalgică și amuzantă despre un copil care încearcă să înțeleagă lumea adulților.

Cartea se găsește în librăriile Cărturești, Mihai Eminescu.

4. Swan: The Life and Dance of Anna Pavlova – Laurel Snyder/ Julie Morstad (2015)

Laurel Snyder, a urmat cursuri de balet în copilărie, iar cartea, reprezintă o poveste swan1ilustrată pentru copii a vieții uneia dintre cele mai celebre balerine din lume, Anna Pavlova.

Într-o noapte, mama Annei o duce la un spectacol de balet, ”Frumoasa din Pădurea Adormită” și astfel începe călătoria unei fete care devine una dintre cele mai celebre balerine din lume. Copila este fascinată de frumusețea spectacolului și va urma cursurile Școlii Imperiale de Balet din Sankt Petersburg. A ajuns să danseze în toată lumea și să fascineze oamenii și să îi convingă de frumusețea și expresivitatea baletului clasic. Talentata, curajoasa și generoasa Anna Pavlova, inspiră mii de fetițe care aspiră să devină asemeni ei.

Cartea poate fi comandată online de pe site-ul Book Depository.

5. Ballet Shoes – Noel Streatfeild (1930)

balletshoesBallet Shoes este o carte clasică pentru copii, ce urmărește povestea unor fetițe orfane care încearcă să își facă un nume în lumea competitivă a baletului. Pauline, Petrova și Posy Fossil sunt trei surori extrem de diferite. Fetele au fost adoptate de Marele Unchi Matthew, un explorator excentric și foarte bogat care a dispărut. Copilele rămân în grija nepoatei sale, Sylvia. Curând, acestea rămân fără bani și au ideea inspirată de a începe să danseze. Cele trei fete vor învăța că este un drum lung și anevoios de parcurs pentru a ajunge o stea a baletului.

Ballet Shoes este una dintre cărțile pe care personajul interpretat de Mag Ryan, proprietara unei librării cu cărți pentru copii, o recomandă în filmul You ve Got Mail.

Puteți cumpăra cartea din librăriile Cărturești.

6. Balete pentru copii – Iolanda Petrescu (2013)

Cartea, așa cum sugerează și subtitlul cuprinde unsprezece dintre cele mai poveste4frumoase spectacole de balet repovestite pentru copii de Iolanda Petrescu și ilustrate de Sabina Spătariu. Cei mici pot pătrunde în lumea magică a dansului și vor descoperi cele mai captivante povești. Vor face cunoștință cu Anna Karenina, Don Quijote, Romeo și Julieta sau Frumoasa din pădurea adormită. Iolanda Petrescu adaptează și reinterpretează fiecare spectacol clasic, astfel încât să fie mai ușor de înțeles pentru cei mici și ei să poată învăța despre autori celebri într-un mod relaxat.

Balete pentru copii este una dintre cărțile care îi vor însoți pe copii la culcare și care vor fi citite și recitite de toate micuțele balerine al căror vis este să ajungă să strălucească în aceste spectacole.

Cartea se găsește la Opera Română din București.

Fiecare fetiță care iubește baletul poate găsi inspirație în oricare dintre cele șase cărți și poate învăța cum să își urmeze visul și să ajungă o balerină care să danseze pe cele mai cunoscute scene ale lumii.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn