Floor Barre, o tehnică ce întărește mușchii spatelui și ajută la întreținerea întregului corp

Un nou trend ce captivează tot mai mulți adepți ai stilului sănătos de viață, Floor Barre are o serie de avantaje importante. Reprezintă un plus față de alte discipline de dans și ne permite să fim conștienți de propriul corp oferind un antrenament total care nu solicită foarte mult articulațiile.

Beneficiul primar al Floor Barre-ului este că ajută la ușurarea efortului depus pe încheieturi și șolduri. De cele mai multe ori, când un dansator stă la bară, poziția de ”en dehors” împinge peste limita fizică naturală a dansatorului. Astfel, se forțează corpul să stea în poziții mai puțin naturale.

”Floor Barre este transformarea tehnicii din baletul classic, prin mutarea poziției verticale în cea orizontală, de la bară la sol scoțând din calcul efortul de a sta în picioare”

Levi Szasz, Contemporary Dance Teacher, Academia de Dans Ballet Art

Despre beneficiile acestei tehnici se poate spune foarte mult. De pildă, Floor Barre se recomandă inclusiv persoanelor care au probleme cu spatele (coloana vertebrală) și au nevoie de exerciții de recuperare. Folosit des și în fitness, Floor Barre ajută la întărirea coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui. Fără să implice un efort mare asupra corpului, Floor Barre ajută chiar și la corectarea posturii. Astfel, în urma acestor ”exerciții” căpătăm o grație naturală.

Clase de aerobic ce folosesc tehnici de Floor Barre

O clasă realizată ca parte a unui program de dansatori, Floor Barre este proiectat pentru a crește flexibilitatea, coordonarea, forța și controlul, precum și pentru a îmbunătăți tehnica și alinierea. De exemplu, un dansator – chiar și rănit – poate participa la clasele de Floor Barre deoarece nu solicită foarte mult corpul.

Eliberați-vă corpul și intrați în lumea dansului, gata din cap până în picioare pentru a exprima mișcarea cu perfecțiune și grație.

Exercițiile Floor Barre se realizează la sol (de unde și denumirea ”floor”) și se bazează pe mișcările tipice de balet. Această tehnică a apărut în anii 1950 și, de atunci, mulți dansatori și-au dezvoltat tehnici proprii. Printre cei mai cunoscuți sunt Boris Knieseff (anii 1950) și Zena Rommett Floor Barre, care a început să dezvolte tehnici de Floor Barre din1968. Acestea sunt predate și acum pe plan internațional.

Floor Barre, tehnică recomandată și dansatorilor care vor să se evidențieze și să facă progrese.

Recomandată tuturor dansatorilor profesioniști, a începătorilor sau a celor care iubesc dansul, Floor Barre este acea tehnică pentru oricine. De altfel, dansatorii profesioniști o folosesc zilnic pentru încălzirea mușchilor și a articulațiilor. Este, de altfel, o fază necesară, ”de încălzire”, înainte de a începe coregrafia propriu-zisă.  

300 de calorii arse într-o oră de antrenament cu exerciții Floor Barre

Potrivite pentru oricine, chiar și pentru persoanele care dansează doar ocazional, aceste exerciții bazate pe tehnica Floor Barre ajută la arderea caloriilor. Astfel, într-o oră de exerciții, se pierd aproximativ 300 de calorii. Chiar dacă nu se vede neapărat la numărul de kilograme indicate de cântar, se va vedea la măsurători deoarece se pierde în centimetri. Practic, orice centimetru în plus va zbura deoarece astfel de exerciții ajută la construirea mușchilor prin întinderea degetelor de la picioare, a mâinilor și a capului. Iar toate aceste exerciții sunt realizate în axele naturale ale corpului, nimic nu este forțat. Iar o altă veste bună este că: mușchii se dezvoltă în lungime, nu în lățime. Drept urmare, silueta noastră se prelungește! De ce credeați că balerinele au o siluetă perfectă?

Într-o oră de exerciții ce au ca bază tehnica Floor Barre, se pot pierde aproximativ 300 de calorii iar rezultatele se pot vedea cu ochiul liber deoarece se pierde în centimetri.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn