Mara Bitirez, eleva Ballet Art, a fost admisă la ”Ballettakademie Wiener Staatsoper”

Munca și pasiunea elevelor Academiei de Dans Ballet Art sunt încă o dată recunoscute. Mara Bitirez, eleva Ballet Art a reușit performanța de a fi admisă la prestigioasa instituție de balet din Viena, „Ballettakademie Wiener Staatsoper”. Sub îndrumarea Iolandei Petrescu, Mara să își va urma visul de a deveni balerină profesionistă și de a dansa pe cele mai importante scene ale lumii.

Venită după un lung șir de alte împliniri profesionale, performanța în cadrul Academiei de Dans Ballet Art a devenit perfect naturală. Ballet Art face din nou vizibilă imaginea clară a performanței prin acceptarea elevei Mara Bitirez la ”Ballettakademie Wiener Staatsoper”. Reușita sa devine un lucru firesc pentru o școală capabilă să transforme mentalități și destine.
După cinci ani de formare profesională, Mara Bitirez este a doua cursantă Ballet Art care va studia la școala de balet vieneză. În martie anul acesta, Ana Popescu a fost admisă la ”Ballettakademie Wiener Staatsoper”. Suntem mândri de performanțele celor două eleve ale Ballet Art care vor începe din toamnă drumul lor către o viitoare carieră de balerine profesioniste.

„Academia de balet a Operei de Stat din Viena” are o istorie îndelungată și o bună tradiție în a pregăti cele balerini care au devenit staruri internaționale. Primul spectacol de balet dansat pe scena vieneză a avut loc în urmă cu peste 390 de ani, iar începând cu secolul XVIII a fost înființată compania de balerini profesioniști. Josef Hassreiter este cel care a pus bazele școlii de balet vieneze. Printre balerinii și coregrafii celebri care au lucrat în Viena se numără Marie Taglioni, Louis Duport, August Bournonville, Rudolf Nureyev.

Îi urăm mult succes Marei și așteptăm să o vedem cât mai curând strălucind în primele ei spectacole!

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn