Top 5 cele mai fascinante povești ale balerinelor

carti balerineToate balerinele celebre au o poveste fascinantă care a inspirat ani de-a lungul alte tinere talente să își urmeze visul de a fi pe scenă. De la ele am învățat că baletul este frumusețe, grație și muncă la superlativ. În spatele strălucirii de pe scenă, fiecare balerină are o poveste care poate fi oricând transformată într-o carte de succes. Pentru că ne place să credem în povești, vă recomandam 5 dintre cele mai captivante cărți autobiografice ale balerinelor celebre. Poveștile lor, pline de emoție și speranță, rămân reperele de viață ale oricărei aspirante la scenele internaționale,

Life_In_MotionMisty Copeland – Life in Motion: an Unlikely Ballerina ( 2014)

Copeland întruchipează visul american, este afroamericană cu o condiție precară și a descoperit baletul al 13 ani. Nu avea nici atributele fizice sau sociale pentru a deveni balerină și cu toate acestea a ajuns prim balerină la American Ballet Theatre. A început să danseze după ce a văzut un material cu Nadia Comăneci. Este un icon al culturii pop în urma apariției în Time și a devenit varianta feminină a sloganului Yes We Can, al fostului președinte american, Barack Obama. De asemenea, a dansat în turneul cântărețului Prince în 2010. Misty a reprodus imaginea balerinelor din tablourile lui Edgar Degas pentru revista Harper s Bazzar. Pentru pictorial, Copeland a purtat rochii semnate de cei mai mari creatori de modă: Oscar de la Renta, Alexander McQueen, Valentino, Carolina Herrera și Roberto Cavalli. „Life in Motion” este povestea drumului spre succes a unei balerine neobișnuite, devenită icon al culturii pop.

hope in a ballet shoeMichaela DePrrince – Hope in a Ballet Shoe (2014)

Balerina s-a născut în Sierra Leone în timpul războiului și la o vârstă fragedă a fost martora unor atrocități pe care niciun copil nu ar trebui să le trăiască. După ce tatăl ei este ucis de rebeli iar mama ei moare de foame, Michaela a ajuns într-un orfelinat. Maltratată și umilită din cauza depigmentării pielii (boala vitiligo), ea descoperă într-o zi pe coperta unei reviste, imaginea unei femei frumoase dansând. A fost fascinată de acea fotografie și de atunci s-a hotărât să fie la fel de fericită ca acea dansatoare. Michaela a fost adoptată de un cuplu american și în prezent este balerină la Dutch National Ballet. Cartea urmează parcursul ei de la un orfelinat din Africa la statutul de balerină profesionistă.

jenifer ringer

Jennifer Ringer – Dancing Through It: My Journey in the Ballet (2014)

Fosta prim balerină la New York City Ballet a ajuns în atenția presei când ziarul american New York Times a publicat un articol despre greutatea ei. Răspunsul ei a declanșat un amplu dialog despre dans și greutate. Cartea reprezintă o mărturie sinceră a dificultăților pe care le întâmpină balerinii, a problemelor de alimentație și a luptei continue pentru a îndeplini standardele ridicate ale industriei. „Dancing Through” It este o povestea inspirațională despre încredere, motivație și cum să îți accepți propriul corp.

 

suzane farrellSuzane Farrell – Holding On to the Air (1990)

Una dintre muzele celebrului George Balanchine, a început să lucreze la New York City Ballet în 1961. Coregraful a creat special pentru ea și a împins limitele tehnicii de balet până într-un grad în care nu mai fuseseră înainte. În autobiografia sa, Suzane Farrelle ne dezvăluie cu sinceritate parcursul de la o fată din Ohio la o balerină ce a dansat pe cele mai mari scene ale lumii.

 

dancing on my graveGelsey Kirkland – Dancing On My Grave (1996)

Legendara balerină a New York City Ballet, parteneră a celebrului Mikhail Baryshnikov a scris despre provocările dansatorilor. Balerina a suferit mult timp de anorexie și dependență de droguri. Kirkland scrie povestea emoționantă a unui vis spulberat și a încercării de a reveni într-o carte zguduitoare.

 

Poveștile fiecăreia dintre balerine este o pledoarie pentru voința de fier a acestor femei, aparent fragile. Cărțile lor vă pot motiva sau inspira. Oricum, merită citite.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn