Iolanda Petrescu se pregătește pentru obținerea certificatului Bolshoi Ballet Academy

Iolanda PetrescuIolanda Petrescu a fost invitată să își obțină certificatul de profesor Level A la prestigioasa Bolshoi Ballet Academy. Înființată cu peste 240 de ani în urmă, Bolshoi Ballet Academy este una dintre cele mai prestigioase școli de balet din lume. Cu o îndelungată tradiție în pregătirea celor mai mari balerini, coregrafi și profesori, este locul în care orice balerin visează să ajungă. Curriculum său, bazat pe metoda Voganova, recunoscut internațional, este bazat pe muzicalitatea, forța și puritatea tehnicii clasice a baletului. Acesta este adaptat continuu pentru a asigura evoluția, performanța și pregătirea fiecărui cursant.

Aflat la a cincea ediție consecutivă, Bolshoi Ballet Academy Teacher Certification Program este cu stagiu de instruire intensiv, unic și autentic realizat de profesorii academiei din Moscova. Timp de opt zile, 60 de profesori din toată lumea vor avea oportunitatea de a studia în amănunt metode de predare a baletului clasic. Trainingul pentru profesori este coordonat de Natalya Revich, profesor cu 29 de ani de experiență în predarea dansului clasic la Academia de Balet Bolshoi.

Printre absolvenții programului sunt unii dintre cei mai importanți dansatori contemporani precum: Nina Ananiashvili, Maria Kochetkova, Vladimir Malakhov, Natalia Osipova, Alexei Ratmansky, Polina Seminova, Nikolay Tsiskarize.

Programul de certificare a profesorilor are ca temă ”Metode e predare a dansului clasic” și este structurat pe trei niveluri: A, B, C. Trainingul include workshop-uri, cursuri avansate și pregătire individuală concepute într-o manieră interactivă, ce combină partea teoretică și cea practică. Iolanda Petrescu va participa la nivelul A (Level A), primul din cele trei, destinat celor care au o bază profesională. Programul este unul extrem de bogat, participanții vor urma timp de o săptămână cursuri teoretice, lecții demonstrative și interactive și sesiuni de discuții. După finalizarea programului, profesorii și membrii comunității profesionale de balet vor putea să aplice cunoștințele aprofundate dobândite la BBA în munca lor zilnică alături de elevi. Iolanda Petrescu va dobândi cunoștințe aprofundate de coordonare a activității artistice în funcție de vârsta și personalitatea elevilor. De asemenea, va putea participa și la celelalte niveluri de perfecționare.

Programul va avea loc la New York în perioada 6 – 13 august 2017, timp în care Iolanda Petrescu va avea cursuri zilnic începând cu ora 9:00.

Prestigiosul training organizat de Academia de Balet Bolshoi are numeroși solicitanți anual, iar selecția riguroasă a participanților se face cu multe luni înainte de începerea programului. Aceasta se realizează pe baza abilităților, experienței și performanțelor profesionale, Iolanda Petrescu fiind unul dintre cei 60 de profesori ce vor participa la stagiul de anul acesta.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn