2018, un an plin de performanțe pentru Ballet Art

Ca în fiecare an, și în 2018, Academia de Dans „Ballet Art” s-a concentrat pe talentul elevilor pasionați de balet și a dezvoltat programe eficiente, în funcție de aspirațiile fiecărui elev. Sub îndrumarea artistică a Iolandei Petrescu, singurul instructor român certificat Bolshoi Theatre, elevii Ballet Art au urmat programe individuale de pregătire și instruire. Astfel, cine și-a dorit să urmeze cursurile unei școli internaționale de profil a avut parte programe speciale. „Două dintre elevele Ballet Art, Ana Popescu și Mara Bitirez, au fost admise la ”Ballettakademie Wiener Staatsoper”, una dintre cele mai importante companii de balet din lume, unde au evoluat balerini și coregrafi celebri, cum ar fi: Marie Taglioni, Louis Duport, August Bournonville, Rudolf Nureyev”, explică Iolanda Petrescu, directorul artistic al Academiei de Dans „Ballet Art”.

Ballet Art

Elevele Ballet Art au obținut și în acest an premii importante la Festivalul “Stelele Aurii”

Anul 2018 a însemnat și continuarea concursurilor unde elevii Academiei de Dans „Ballet Art” au obținut premii importante, ca în fiecare an. Unul dintre aceste concursuri, „Stelele Aurii”, a fost un nou prilej de premiere la Categoria Pro pentru elevii Ballet Art. În cadrul acestui concurs, s-au obținut cele mai multe premii la categoria de vârstă cuprinsă între 8 și 11 ani.

Colaborarea cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a fost un alt proiect notabil, în acest an, Ballet Art introducând elevi ai Academiei pe scenă, oferindu-le suport și motivându-i pentru a ajunge departe. „O noapte la Veneția, o noapte la Viena” este spectacolul de repertoriu unde elevii Ballet Art și-au demostrat talentul sub îndrumarea coregrafului și mentorului Iolanda Petrescu, prim-solistă a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Pentru acest spectacol, coregrafia a fost semnată de Iolanda Petrescu și Andreea Toma.

Un alt proiect de marcă a fost spectacolul „Christmas Joy”, susținut de grupele Perform și Semiprivat ale Academiei Ballet Art, în data de 17 decembrie, la Teatrul Național București.


Toate aceste rezultate extraordinare sunt datorate muncii susținute și a legăturii continue dintre elevii, profesorii și coregrafii Academiei de Dans „Ballet Art”.

Și după un an plin urmează o scurtă pauză pentru vacanța Sărbătorilor de iarnă. Din 2019, elevii și profesorii Academiei vor continua proiectele consacrate și ne vor surprinde cu noi idei și spectacole marca Ballet Art.

Sărbători frumoase și un an plin de bucurie! La mulți ani!

 

 

 

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn