Care este vârsta ideală pentru primele lecții de balet?

Mai mult decât un simplu dans, baletul este o activitate cu multiple beneficii pentru copii. Fie că vorbim de fetițe sau de băieți, beneficiile lecțiilor de balet sunt nenumărate: fizice, emoționale, sociale etc.

Cursurile de balet pot începe de la orice vârstă, ideale fiind după ce copilul a împlinit 3 ani, și nu trebuie privite prin prisma carierei neapărat. Baletul poate fi o activitate extra școlară ce ajută la creșterea armonioasă a copiilor și un hobby prin care aceștia să petreacă un timp de calitate alături de alți copii cu aceleași pasiuni pentru mișcare, muzică bună și socializare.

Cursurile de pre-balet sunt pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, cei mai mulți profesori considerând că la vârste mai mici, copiii nu au o atenție suficient de dezvoltată pentru a face față cursurilor. Clasele de pre-balet sunt organizate ușor și simplu, adaptate copiilor de vârste fragede. Elevii sunt încurajați să se deplaseze în studio în ritmurile diferitelor stiluri de muzică, această activitate servind ca o introducere în baletul oficial. Mișcarea creativă oferă copiilor o modalitate ideală de a explora prin muzică și implică forme de comunicare a unor acțiuni, emoții sau sentimente prin acțiuni ale corpului. Urmând instrucțiunile unui profesor, copiii pot dezvolta abilități fizice și pot încuraja folosirea imaginației.

În ceea ce privește vârsta ideală pentru începerea lecțiilor de balet de performanță, acestea ar trebui luate în calcul de la vârsta de 8 ani. Înainte de această vârstă, oasele copiilor nu au încă rezistența necesară pentru cerințele exercițiilor. Sunt și cazuri de copii care au început repertoriul de la 10-12 ani și au rezultate bune în cariera de balerini profesioniști.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn