Ce altceva mai învață copiii la cursurile de dans?

Modul în care copiii cresc și se dezvoltă depinde foarte mult de activitățile la care iau parte, încă de la vârste mici. De pildă, cursurile de dans îi ajută să se dezvolte armonios, să petreacă timp de calitate și să facă mișcare. Dar beneficiile nu se opresc aici.

Cum să fie mai răbdători

La astfel de cursuri, copiii învață mai mult decât tehnici de dans. În primul rând, învață să aibă răbdare – iar această calitate este destul de rară în rândul celor mici. De altfel, se știe că cei mici nu sunt chiar cei mai răbdători – orice părinte poate confirma acest lucru. Și cu cât sunt mai mici, cu atât sunt mai nerăbdători. Dansatorii, atât cei profesioniști cât și amatori, trebuie să își aștepte mereu să le vină rândul, în timpul spectacolelor. Faptul că știu când trebuie să aibă răbdare le va fi de folos și în viața de adulți. Când copiii vor ști să aibă răbdare și să-și aștepte rândul, vor interacționa mai bine cu ceilalți și, implicit, numărul conflictelor va scădea.

Să aibă încredere în forțele proprii

În afară de răbdare, copiii învață să aibă încredere în ei înșiși. Pe măsură ce învață să danseze și încep să facă performanță, încrederea în ei crește. La aceasta se adaugă și o mai bună condiție fizică, ceea ce îi face să se simtă mai bine. Copiii învață de la vârste mici să se exprime, adică exact despre ce este dansul. Dansul le oferă copiilor ocazia de a fi ei înșiși și un loc unde să se exprime liber.

Să socializeze cu alți copii

Îmbunătățirea abilităților sociale este un alt „bonus” al lecțiilor de dans, deoarece în timpul cursurilor, copiilor li se cere să lucreze împreună. Le este mai ușor să-și facă prieteni, să socializeze, să construiască relații și să le mențină. Pe lângă toate aceste abilități, dansul îi ajută să aibă un corp sănătos și îi ține departe de la obiceiurile nesănătoase: petrecerea timpului în fața smartphone-ului, al tabletei, al calculatorului, al televizorului etc. Dansul îi scoate pe cei mici din casă, în mod regulat, și le menține inima și creierul sănătoase.

Să aibă o viață sănătoasă

Mai mult decât, copiii care sunt încurajați să facă mișcare încă de la vârste fragede vor avea un apetit crescut pentru sport și o viață sănătoasă și mai târziu, pentru că se formează așa de mici. Fie că devin dansatori profesioniști sau rămân la stadiul de amatori, ca adulți, vor continua lecțiile de dans sau se vor îndrepta către diferite tipuri de sport – dar nu contează atâta timp cât fac mișcare.

 

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn