Din 2 septembrie, reîncepem noua stagiune de cursuri la Academia de Dans ”Ballet Art”

Academia de Dans ”Ballet Art” își reia cursurile noii stagiuni, 2019 – 2020, începând de luni, 2 septembrie.  Profesorii coordonatori și întreaga echipă Ballet Art își așteaptă elevii în cele două sedii din Cotroceni – Dr. Staicovici nr. 4 și Lira – Str. Sebastian nr. 130.

Lecțiile Academiei ”Ballet Art” se adresează atât celor ce doresc să aibă o carieră în balet, cât și celor care văd baletul ca pe un hobby și doresc să se dezvolte armonios. De altfel, oricine se poate înscrie la cursurile Ballet Art, fie că are sau nu aptitudini artistice. Vârsta minimă pentru începerea lecțiilor de balet este de 3 ani. Beneficiile sunt multiple și, dincolo de pași și tehnici de dans, copiii învață de mici anumite reguli ce le vor fi de folos în viața de adult. Mai mult decât atât, baletul sporește capacitatea de învățare, creativitatea, stimulează atenția și dezvoltă creierul celor mici. Iar practicarea lecțiilor de dans alături de alți copii ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare și adaptabilitatea în societate, factori extrem de importanți și în viața de adult.

Despre BALET, vorbești cu noi!

Pentru elevii care visează o carieră pe marile scene ale lumii și doresc să își pregătească un viitor în lumina reflectoarelor, aplaudați de mii de iubitori ai baletului, sunt pregătite deja noile programe de studiu, atent realizate de fondatoarea Academiei de Dans ”Ballet Art”, profesorul-coordonator Iolanda Petrescu. Prim-balerină a Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”, Iolanda Petrescu împărtășește din experiența acumulată pe marile scene ale lumii și, mai mult decât atât, este singurul profesor-coordonator certificat de prestigioasa Academie de Balet Bolshoi din Moscova. Profesorul-coordonator și coregraf Iolanda Petrescu s-a specializat alături de nume mari ale baletului mondial, fiind singurul profesor din România ce deține toată pedagogia și metodele de predare pentru 1-5 (clasele V-IX inclusiv).

Academia de Dans “Ballet Art” este o școală cu tradiție care a dus mereu arta dansului la performanțe inegalabile pentru elevii săi. Fondată în 2001 de Iolanda Petrescu, prim-balerină a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, Academia este locul în care se formează noile talente ale baletului clasic și contemporan.  Oferta sa de cursuri de balet pentru copii și  cursuri de balet pentru adulți este adaptată în funcție de obiectivele fiecărui elev.

Rezultatele obținute vorbesc despre eficiența lecțiilor Ballet Art

De asemenea, lecțiile Ballet Art îmbină și tehnicile metodei rusești Vaganova – atât de cunoscută și apreciată la nivel mondial -, metodă căreia profesorul Iolanda Petrescu aduce plusvaloare prin adăugarea propriilor metode adaptate pentru ca elevilor să le fie ușor să învețe și să nu perceapă aceste tehnici ca pe ceva greu, imposibil de învățat.  Premiile, rezultatele excepționale obținute de elevele Ballet Art, la nivel național și internațional, precum și admiterea la companii internaționale de balet ale elevelor pregătite aici, reconfirmă faptul că metodele adoptate de profesorii Ballet Art sunt cele mai eficiente. Și, extrem de important, copiii vin cu drag la lecții și participă la spectacole alături de balerini consacrați pe scenele Teatrului Național din București și Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

Noi spectacole de balet clasic și contemporan

Spectacolele Ballet Art, motiv de bucurie pentru elevii de toate vârstele!

Și în această stagiune, așa cum ne-a obișnuit, Academia de Dans ”Ballet Art” va pregăti surprize tuturor celor ce iubesc baletul și muzica de calitate. Astfel, nu vor lipsi din această stagiune spectacole de balet clasic și balet contemporan.

Pentru o eficiență maximă, rezultate de excepție și o învățare rapidă a tehnicilor predate, comunicarea dintre profesor și elevi este prioritară. De aceea, componența grupelor de cursanți este limitată pe fiecare categorie în parte. Astfel, este recomandat ca toți cei care doresc să urmeze cursurile Ballet Art să se înscrie din timp. Pentru informații suplimentare și detalii privind programa noii stagiuni, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0723 BALLET (0723.22.55.38). 

Ce înseamnă, concret, metodele de predare adoptate de Iolanda Petrescu:

Calificarea elevilor Ballet Art în finala celui mai mare concurs de balet – Youth America Grand Prix (YAGP), New York;

Admitere ”Bolshoi Ballet Academy Summer School” – Măriuca Iordache, Delia Dumbravă, Marina Ghemigian;

Admitere la Școala Operei de Stat din Viena – Laura Șoană (2019), Ana Popescu, Mara Bitirez (2018), Ruxandra Necula (2011), Ilinca Buzatu ( 2006 – prima elevă a unei școli particulare de balet din România admisă la Școala Operei de Stat din Viena);

Admitere la Viener Konservatorium – Cosmina Fusu (2014);

Marina Minoiu – solistă Royal Danish Ballet;

Alice Minoiu – balerină a Operei Naționale București.

De asemenea, de-a lungul timpului, toți elevii îndrumați de profesorul Iolanda Petrescu au fost admiși la Liceul de Coregrafie Floria CapsallI: Cristian Danu, Corina Lupescu, Sabina Ioniță, Cătălina Nicolescu, Delia Dumbravă, Sonia Leonte, Ariana Iordan, Teodora Mateescu, Ioana Voicu, Ioana Hotoiu, Daria Panduru, Măriuca Iordache, Mara Bitirez, Denisa Roșoiu.

Peste 40 de premii naționale și internaționale obținute de elevii pregătiți de Iolanda Petrescu.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn