Elevele Ballet Art, admise în programul Russian Master Ballet!

Academia Vaganova Saint Petersburg, recunoscută ca fiind cea mai bună școală de balet profesionist din lume, are profesori de la cele mai mari companii de balet, cum ar fi Mariinsky, Eifman, Mikhailovsky… etc.

Criteriile de selecție sunt foarte stricte, doar cei mai buni fiind admiși pentru a urma masterclass-ul Academiei Vaganova. La masterclass-ul Vaganova, ce va avea loc în Alicante, în această vară, s-au calificat Măriuca Iordache, Rita Frolu, Alexia Grama, Sonia Leonte și Denisa Roșoiu.

Programul Academiei Vaganova include cursuri zilnice de Ballet master, tehnici de balet, repertoriu clasic, actorie (de două ori pe săpătămână), dans contemporan, pas de deux, cursuri de stretching și dezvoltarea abilităților, repetiții pentru Gala Stelelor, proiecții de balet (de două ori pe săptămână), precum și seminar de istoria baletului, ținut de Ana Abad.

La sfârșitul celor trei săptămâni de curs, elevii Academiei vor împărți scena cu nume mari ale baletului, în cadrul Stars Gala, de la Principal Theatre din Alicante. Astfel, elevii vor avea o experiență absolut unică ce va marca un punct important în dezvoltarea lor, deoarece dansul alături de cei mai buni în fața a 1.000 de spectatori dă adevărate virtuți profesionale.

Russian Masters Ballet vine cu un spectacol absolut exclusivist nemaivăzut în Spania. Aici vor performa stelele baletului de la Teatrul Mikhailovsky din Saint Petersburg, premiat cu titlul ”The Best Ballet Theatre of the World” de către National Dance Awards (UK). Pe aceeași scenă, vor dansa soliști ai Teatrului Mariinsky, considerat unul dintre cele mai importante teatre din prezent și balerini ai uneia dintre cele mai mari companii europene de balet, Aalto ballet. Toți vor performa într-o armonie surprinzătoare împreună cu momente de balet clasic selectate din întreaga lume.

Va fi o întâlnire esențială pentru toți iubitorii baletului, acolo unde Baletul lui Auguste Bournonville ”El Conservatorio” va fi reprezentat. Doar aici, la Gala Stelelor (Stars Gala), vor fi admirate fragmente foarte complicate ca Pas de deux din spectacolul de balet ”Talisman”, Grand pas din spectacolul ”Esmeralda” și multe altele.

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn