Iolanda Petrescu: ”Diferența pe care o simți în urma cursurilor de perfecționare este aceea dintre un pedagog și un master teacher”

 

Diploma BolshoiIolanda Petrescu a obținut vara aceasta certificatul de profesor Level A la prestigioasa Bolshoi. A avut oportunitatea de a urma cursuri avansate de predare a baletului clasic la New York. Cu o îndelungată tradiție în pregătirea celor mai mari balerini, coregrafi și profesori, Academia de Balet Bolshoi este locul în care orice dansator vrea să ajungă. În prezent, Iolanda este singura balerină din România care deține un certificat de profesor Bolshoi. O performanță pe care este nerăbdătoare să o împărtășească și cu elevii săi.

Iolanda PetrescuExperiența pe care a avut-o luna aceasta la New Work i-a demonstrat Iolandei Petrescu cât de importante sunt cunoștințele sale în materie de balet, vocația, pasiunea de a preda și a-i ajuta pe micii dansatori în drumul lor spre succes: ”Experiența unică pe care am avut-o vara aceasta la New York în cadrul programului Teacher Certification, mi-a dovedit o dată în plus că dețin cea mai experimentată platformă de cunoștințe în materie de balet” afirmă ea. Pasiunea și experiența de balerin nu sunt suficiente pentru a pregăti dansatori profesioniști: ”Într-o lume cu o dinamică incredibilă, școlile de balet, în sistem de stat sau privat, nu ar trebui să-și permită profesori neexperimentați care au în spate doar dorința și experiența de dansatori. Aici mă refer la abc-ul pe care l-am avut cu toții din perspectiva elevilor și care nu este suficient pentru profilul unui pedagog”, spune ea.

Iolanda Petrescu Bolshoi NYIolanda Petrescu a avut cursuri zilnic, tema acestora fiind ”Metode de predare a dansului clasic”. Programul complex pe care l-a urmat se bazează pe lecții demonstrative și interactive, workshop-uri, cursuri teoretice și sesiuni de discuții. ”Bolshoi este cel mai de încredere brand când vine vorba de balet clasic”, afirmă aceasta.

În urma acestui training, Iolanda a dobândit cunoștințe aprofundate de coordonare a activității artistice pentru a asigura evoluția, performanța și pregătirea fiecărui elev în funcție de personalitatea lui: ”Bolshoi nu inovează, ci apără o reputație de necontestat. Diferența pe care o simți în urma cursurilor de perfecționare este aceea dintre un pedagog și un master teacher”, spune ea.

Experiența și cunoștințele acumulate la cursul de la Bolshoi i-au oferit Iolanda Petrescu BolshoiIolandei Petrescu o nouă perspectivă asupra metodelor de a preda balet în cadrul Ballet Art. Timp de un an, grupele de performanță nu vor mai participa la competiții, ci vor pune în practică cu instrumente noi comportamentul unor profesioniști. În următoarea perioadă, efortul lor se va concentra asupra evoluției personale a fiecărui cursant. ”În urma experiențelor multiple de perfecționare, agenda școlii este plină cu programe curajoase și eficiente. Fidelitatea copiilor va fi răsplătită cu nou și cu un program de dezvoltare creat special cu profesorii de la Bolshoi Academy pentru Ballet Art. Le mulțumesc celor care continuă să investească încredere în Ballet Art”, spune Iolanda Petrescu.

Bolshoi Teacher Certification Program este un stagiu de instruire intensiv, unic și autentic realizat de profesorii academiei din Moscova. Trainingul a fost coordonat de Natalya Revich, profesor cu 29 de ani de experiență în predarea dansului clasic la Bolshoi.diploma Iolanda1

Distribuie:

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn